Tips wassen kinderkleding

Tips wassen kinderkleding

De allerkleinsten zullen nog wel eens regelmatig knoeien en natuurlijk moet dit gewassen worden. Als kersverse ouders vraag je je misschien wel af of dit anders gewassen moet worden dan voor volwassenen. Wij begrijpen dat helemaal en hebben dit voor je uitgezocht! Lees hieronder meer.

Babykleding wassen voor gebruik

Het lijkt onzin, want de kleding is toch nieuw zou je zeggen. Maar in de nieuwe babykleding kunnen stoffen zitten die de huid van de baby kunnen irriteren. Het is dus belangrijk om echt eerst alles te wassen voordat je de babykleding gaat gebruiken. Het wassen van babykleding is daarbij ook anders dan wanneer je gewoon je eigen was doet. De huid van een pasgeboren baby is heel gevoelig en kan dus zomaar allergisch reageren op normaal wasmiddel. Was daarom babykleding met een wasmiddel waar geen parfum in zit. Was babykleding dus ook niet met een wasverzachter!

Wassen op 30 graden

Baby- of kinderkleding kun je prima wassen op 30 graden. Normalerwijze is het zo dat hoe hoger de temperatuur is, hoe meer bacteriën gedood worden. Toch raden we af om te wassen op 60 graden, want dan krimpt de kleding te erg. En dit wil je natuurlijk voorkomen! Bovendien kun je de kinderkleding het beste binnenste buiten wassen. Gave prints blijven zo langer mooi en ook knopen en ritsen kunnen niet vast blijven haken. Sorteer altijd de kleding en houdt witte en bonte was gescheiden. Mocht je twijfelen, dan kun je altijd het kledinglabel raadplegen aan de binnenkant van het kledingstuk. De laatste tip die we jou graag willen meegeven is om niet teveel wasmiddel te gebruiken, dit kan zorgen voor vale kinderkleding.

Terug naar het overzicht
MeisjeskledingJongenskledingBabykleding GelegenheidskledingTweedehands kinderkledingKinderschoenenKinderaccessoiresOnline kinderkleding kopenSeizoenskledingKinderkleding in de sale
1001kinderkleding.nl 2024 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |