Tips bij het kopen van schoentjes

Tips bij het kopen van schoentjes voor jouw diva of dandy

Ga jij dit seizoen op jacht naar een nieuw paar kinderschoenen voor jouw zoon of dochter? Dan is de kans groot dat schoentjes die bij de stijl van je kind en die van jou passen het eerste is waar je naar kijkt. Maar kinderschoenen horen ook ten goede te komen aan de gezondheid van hun voetjes. En juist daar wil de schoen nogal eens wrikken. Kinderschoenen in trendy modellen zijn er in overvloed. Maar hoe weet je zeker of die de juiste pasvorm hebben en of ze goed passen? Bij 1001kinderkleding gingen we voor je op onderzoek uit en lieten we ons informeren door de specialisten van een speciaalzaak met kinderschoenen. Daar verkopen ze jongensschoenen en meisjesschoenen van vooraanstaande merken. 

Na het lezen van dit artikel kun je jouw kleine diva of dandy de hele wereld aan zijn of haar voeten leggen met mooie schoentjes die bijdragen aan de ontwikkeling van opgroeiende voetjes. 

Schoentjes met soepele zolen 

Als je kind een dreumes is die net leert lopen, heeft hij of zij nog geen stevige schoenen nodig. 
Kinderschoenen met een soepele zool volstaan. Omdat ze volop in ontwikkeling zijn moeten de voeten zich ongehinderd kunnen afwikkelen. Op het moment dat je kind de peuterleeftijd bereikt, doe je er verstandig aan stevigere schoenen te kopen, want vanaf die leeftijd hebben de voeten wat meer bescherming nodig. Je kunt ervoor kiezen een model met een rubberen neus te kopen als de neuzen van de schoenen snel slijten door het leren lopen. 

Wat is belangrijk bij het kopen van kinderschoenen?

Klittenbandsluiting of vetersluiting

Als je kleine dude of fashionista in de leeftijd komt waarin hij of zij veel loopt, is het belangrijk dat kinderschoenen een stevige hiel hebben. Als de hiel te slap is, moeten de voetjes veel te hard werken om de schoen aan te houden. Omdat die overbelast raakt kan de spier onder de middenvoet voor klachten zorgen. Kinderschoenen met een vetersluiting of klittenbandsluiting zijn het meest geschikt voor voeten die in ontwikkeling zijn, want beide modellen zijn verstelbaar. Het is wel van belang om ze bij het aan- en uittrekken helemaal open te maken om de schoentjes goed in model te houden. 

Online hippe kinderschoenen kopen 

Met de bovengenoemde tips kom je prima uit de voeten bij het kopen van goede schoenen voor jouw kleine. Maar kleine oogjes willen natuurlijk ook wat. Wij ontdekten in de webshop van een speciaalzaak de leukste jongensschoenen en meisjesschoenen in maat 18 tot en met maat 44, van allerlei trendy merken zoals: Shoesme, Bunnies, Braqeez, Go Banana’s en Piedro. Als je er voor een zacht prijsje een tweede paar bij wilt kopen, is het de moeite waard om ook even in de sale rond te neuzen. 
 

Terug naar het overzicht
MeisjeskledingJongenskledingBabykleding GelegenheidskledingTweedehands kinderkledingKinderschoenenKinderaccessoiresOnline kinderkleding kopenSeizoenskledingKinderkleding in de sale
1001kinderkleding.nl 2023 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |