Zo ontwikkel je voor jouw keten een sterk kledingmerk

Zo ontwikkel je voor jouw keten een sterk kledingmerk

Een eigen kledingmerk (ook wel private label genoemd) kan het verschil maken voor jouw keten, webwinkel of formule. Het is een investering die zich doorgaans goed terugbetaalt, als je maar weet hoe je het aan moet pakken. Het maken van een eigen kledingmerk is een ingewikkeld proces waar je de juiste connecties en kennis voor moet hebben om het tot een succes te maken. Hierdoor kun je je het beste laten bijstaan door een groothandel op het gebied van textiel, zoals M.G van Meel. Zo’n groothandel heeft een uitgebreid netwerk in de diverse sectoren die je aan moet spreken bij het maken van een eigen label. Je kunt er dus meer dan alleen kleding inkopen voor je webshop of keten. In samenwerking met een groothandel breng je een sterk merk op de markt dat aan al je eisen voldoet. In dit artikel vertellen we hoe dat in zijn werk gaat!

Het begin: de collectieontwikkeling

Elke collectie begint met een goed idee, en dus ook die van jou. De professionals van een groothandel kunnen je het werk uit handen nemen en jouw idee omtoveren tot iets concreets. Zo wordt er een collectie ontworpen door middel van schetsen, moodboards en kleurenschema’s. Ook wordt er nagedacht over de retailprijzen, de materiaalkeuze en meer. Op die manier kom je samen tot een collectie die aan al je wensen voldoet. Jij weet het beste welke kledingsoort het beste bij jouw keten past. Kies je bijvoorbeeld voor een kinderpyjamacollectie, of ondermode?

De productie en levering

Na de ontwerpfase is het tijd voor de productie van de kledinglijn. Dit is een vak apart, waar je als leek niet snel tussen komt zonder connecties. Hoe weet je welke fabrikanten goede kwaliteit leveren? Een groothandel in babykleding weet raad. Zij weten de juiste fabrikanten te vinden die niet alleen een goede kwaliteit producten kunnen leveren, maar ook rekening houden met het milieu, duurzaamheid en eerlijke lonen. Zo weet je dat jouw product van top tot teen klopt.

Schakel een groothandel in

Niet alleen de productie, maar ook de import en distributie is een bijzonder werkveld waar veel mis kan gaan wanneer je niet precies weet waar en bij wie je moet zijn. Ook hier kan een groothandel je veel werk uit handen nemen, zodat jij je alleen hoeft te richten op datgene waar je goed in bent: ondernemen. Zo levert samenwerken met een groothandel je tijd en geld op!
 

Terug naar het overzicht
MeisjeskledingJongenskledingBabykleding GelegenheidskledingTweedehands kinderkledingKinderschoenenKinderaccessoiresOnline kinderkleding kopenSeizoenskledingKinderkleding in de sale
1001kinderkleding.nl 2023 | Sitemap Partners | Privacy & Disclaimer |